ClimateWorks Foundation

The highly sustainable, LEED Platinum-rated ClimateWorks Foundation office space weaves together advanced energy-efficiency and carbon reduction within inviting spaces that connect staff and visitors to each other and the natural world.

This office space for a leading environmental foundation creates a sustainable workplace that weaves together advanced energy-efficiency and carbon reduction within inviting spaces that connect staff and visitors to each other and to the natural world.

Owner

ClimateWorks Foundation

Location

San Francisco, CA

Size

12,000 sq. ft.

Stats

Designed to reduce HVAC energy by 66%; LEED Platinum Certified

Image Credit

Bruce Damonte

Share

The ClimateWorks Foundation is an international philanthropic network organized to win the battle against climate change. They desired a 13,200 square foot work environment for a staff of 45, with video conference rooms, a cafe, bicycle parking, showers, and support spaces. The LEED Platinum-Certified project incorporates elements of Biophilic Design – including an interior “creek” and a family of organic forms found in nature – to establish strong visceral connections between the occupants of this urban high-rise and the natural world they are working to protect.

Awards
IIDA Northern California Chapter, Merit Award
AIA San Francisco, Energy + Sustainability Honor Award
The highly sustainable, LEED Platinum-rated ClimateWorks Foundation office space weaves together advanced energy-efficiency and carbon reduction within inviting spaces that connect staff and visitors to each other and the natural world.

“The design created a very inviting workplace providing light and views and a beautiful space while using a limited amount of materials.”

AIA San Francisco Energy+Sustainability Honor Award Jury